Възстановено е движението в кръстовището пред община Варна, блокирано от палатков лагер
Специализираната полицейска операция премина без напрежение, съобщават от полицията
Публикувана: 7 Aug 2020 | 10:25

В ранните часове на деня във Варна бе проведена специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред.

 

В палатките, разпънати в кръстовището пред община – Варна, са установени 17 души, които са уведомени, че трябва да напуснат пътното платно на булеварда и да преместят палатките, за да бъде възстановен нормалният трафик и обществен ред.

 

Поради отказа да изпълнят полицейското разпореждане в полицията са отведени двама мъже, където са им съставени АУАН по чл. 9, ал. 3 от Закона за сдвижение по пътищата и по Закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане. След предупреждение да не нарушават обществения ред са освободени.

 

Към момента е възстановено движението в кръстовището пред общината, което беше блокирано с палатков лагер.

 

Ръководството на ОДМВР – Варна, изказва благодарност към протестиращите, проявили разбиране и оказали съдействие на служителите.

 

Многократно е изразявана позицията, че полицията уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права, то това не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на останалите жители да се придвижват свободно.

 

МВР отново призовава всички граждани да спазват Конституцията и законите на страната.

 

Черно море

 

Още по темата  Разтуриха палатките(Обновена)

Коментари ( 0 )