IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
09:47 | 14 август 2020
Обновен: 05:14 | 14 април 2024

Иван Портних, кмет на Варна: Предвиждаме разширяване на бул. “Цар Освободител”

Имаме проекти за изграждане на 3 нови кръстовища на две нива

По материала работи: Ставри Таргов
Иван Портних, кмет на Варна: Предвиждаме разширяване на бул. “Цар Освободител”

 

Бъдещото развитие на Варна неминуемо е свързано с Икономическата зона - Варна. Проектът, който се реализира съвместно с община Аксаково, има за цел изграждането на модерна индустриална зона, в която да намерят място стратегически инвеститори с модерно производство. Това съобщава кметът Иван Портних в интервю за "Труд".

 

След разглеждането на Общия устройствен план ще стартира работата на терен - на първите 700 дка. Основните фактори, които ни мотивираха да започнем, са отличната логистика на терена - бърз достъп до пристанище, летище, автомагистрала “Хемус”. Проектът се вписва във визията “Варна - Град на Знанието”, тъй като е възможност за интегриране на наука, образование, бизнес.

 

Имаме готовност и за нови инфраструктурни промени в града, които ще облекчат трафика, включително и към туристическите комплекси. Предвиждаме разширяване на бул. “Цар Освободител” и изграждане на модерен електрически транспорт - за бърза връзка до аерогарата и новата икономическа зона “Варна”.

 

Имаме проекти за изграждане на 3 нови кръстовища на две нива - на бул. “Вл. Варненчик” и бул. “Република”; на бул. “Вл. Варненчик” и бул. “Хр. Смирненски”; на бул. “Васил Левски” и бул. “Осми приморски полк”, както и нов обходен път за тежкотоварния трафик - от АМ “Хемус” по ул. “Атанас Москов” и прехвърляне през жп линията на ул. “Девня” за бърз достъп до пристанището и южната промишлена зона.

 

Надявам се да успеем да осигурим необходимото финансиране, защото тези промени ще бъдат не само удобство за бизнеса и гражданите, но и значително ще подобрят качеството на атмосферния въздух.

 

 

Празникът на Варна - 15 август, съвпада с големия християнски ден Успение на Св. Богородица - закрилницата на града, а малко по-рано празнуват Военноморските сили на Република България.

 

Това са специални варненски моменти, свързани с много спомени и история за любимия град. Затова, въпреки предизвикателствата пред които сме изправени, и тази година ще отбележим празника със събития навън.

 

Призовавам хората да спазват изискванията за безопасност, защото е важно всеки да бъде отговорен към себе си и близките си, казва още Портних.

Коментари

Новини Варна