IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
08:25 | 14 август 2020
Обновен: 14:15 | 11 април 2024

Ваканцуването на властта: Какви ли са цените в Евксиноград?

Апартаментите във “Фердинандовата къща” са по 350 и 600 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Ваканцуването на властта: Какви ли са цените в Евксиноград?

Отливът на туристи заради пандемията от COVID-19 засегна не само комплексите по Черноморието, но и любимата морска база на властта - “Евксиноград”. Тази година туристите, решили да обиколят с гид Двореца и градини му, са доста по-малко и са предимно българи. Няма го и традиционният наплив на почиващи министри и депутати, съобщава "Труд".

 

В разгара на лято 2020 обаче елитната база все още не е резервирана 100%. Там в момента отмаря бившият външен министър и настоящ дипломат с мисия в ООН Николай Младенов, научи “Труд”. Преди 9 г. той вдигна сватба в “Евксиноград”, а кум му бе Бойко Борисов.

 

Сега обаче премиерът не е в Слънчевото бунгало, където предишни лета разпускаше и се отдаваше на риболов. Бунгалото на плажа със собствен басейн и барбекю е най-скъпото място за почивка в резиденцията.

 

До края на август то се предлага за 700 лв. за денонощие. Със 100 лв. по-евтина е вила “Чинар”, а цените за вили “Кипарис” и “Кедър” са съответно 500 и 350 лв.

 

Апартаментите във “Фердинандовата къща” са по 350 и 600 лв. Най-евтини са тези в дом “Тунела” - от 180 до 300 лв., и романтичните бунгала на пясъка. Наемът на стандартното е 180 лв. на ден, а ако е със сауна - 350 лв.

 

В нито една от почивните бази не се допускат домашни любимци, а цените, които не са променяни от години, не включват застраховка и храна. От 1 септември тарифите за всички обекти се понижават с от 20 до 100 лв. за денонощие.

Коментари

Новини Варна