IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
08:44 | 22 септември 2020
Обновен: 07:11 | 25 април 2024

На 27 септември избират кмет на с. Бозвелийско

Кандидатът на ГЕРБ направи предизборна среща в селището

По материала работи: Ставри Таргов
Кандидатът за кмет на Бозвелийско е вторият отдясно наляво.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Бозвелийско го обнови само за 8 месеца

 

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на село Бозвелийско, община Провадия, Иван Параскевов промени визията му само за 8 месеца, откакто е на временна длъжност, и след цели 5 мандата на опонента си от БСП.

 

Дни преди частичните избори на 27 септември / неделя/ Параскевов прави предизборна обиколка и срещи с хората заедно с народния представител от ПГ на ГЕРБ Павел Христов, с кмета на община Провадия Жоро Илчев и с общинския ръководител на партията и председател на ОбС Димо Димов.

 

Видимите резултати са – 40 нови LED осветителни тела на уличното осветление, изчистени дерета, градинки и канавки, затлачени с боклуци от години, нова маркировка на улици и тротоари, почистени гробищните паркове на християни и мюсюлмани, обновяване на централния парк, пускане на чешмата –символ на селото, която не е текла от 20 години.

 

„Кандидатът на ГЕРБ вече показа, че ще бъде истинският и загрижен кмет на Бозвелийско, за да върви селото към по-добро бъдеще”, каза депутатът Павел Христов. Важно за хората, а и за някогашната слава на Бозвелийско, е да се приключи започналият ремонт на читалище „ Пробуда -1927”, което събира история, уникални традиции и местен фолклор.

 

В него е единствената кукерска група на територията на Варненска област, която разполага с автентични костюми и маски.

 

От читалището и от селото е тръгнал и прочутият варненски народен танц с лъжици, а негов основоположник е местният хореограф Георги Карамитев.

 

Село Бозвелийско е изправено пред най-важния избор в неделя - избор на промяната или избор на застоя, казва кандидатът за кмет на ГЕРБ.

 

Иван Параскевов е работил в системата на „Автотранспорт „ във Варна, както и зад граница. Роден е в село Бозвелийско.

 

Има двама сина, дъщеря и пет внука, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна