IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:53 | 17 септември 2019
Обновен: 13:41 | 20 март 2024

Ники Йоргов се изправя срещу един от 100-те най-добри киокушин бойци в света на SENSHI във Варна

Джо Миахара от Япония ще е голямото предизвикателство пред българина на 26 октомври

По материала работи: Слав Велев
Ники Йоргов се изправя срещу един от 100-те най-добри киокушин бойци в света на SENSHI във Варна

 

Николай Йоргов е сред талантливите български бойци, които ще спорят за титла на ринга на четвърото издание на зрелищната бойна галавечер SENSHI. Тя ще се проведе на 26 октомври, от 19 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна и ще предложи  на публиката 12 много атрактивни и класни двубоя по карате киокушин и кикбокс. Билетите за галата вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и са на цени от 10 лв. и 20 лв.

 

Йоргов, който е сребърен медалист от Световното по карате киокушин на KWU за 2013 година, многократен републикански шампион, шампион на Япония, вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил шинкеншобу, досега няма загуба на ринга на SENSHI. Той направи зрелищен дебют на първото издание на галата през февруари, като победи само за 20 секунди опонента си Митко Ашкилов от Македония в мач по правилата на K-1. Победите на Йоргов продължиха и по време на SENSHI 2 в зала „Арена Армеец“, когато българинът надделя над много сериозен противник от школата на световнотоизвестната кикбокс легенда Петер Артс. През юли в Камчия Йоргов продължи победния си марш, надвивайки Маркос Зинхани от Бразилия в киокушин двубой по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. По време на мача бразилецът, обаче, нанесе сериозен удар на българина, заради който Йоргов получи медицинска забрана да се бие на финал. Сега Йоргов е още по-мотивиран за победа.  

 

На четвъртата бойна галавечер на SENSHI във Варна българският ас има на пътя си нов още по-сериозен противник от Япония – Джо Миахара. Японецът беше обявен за пети в класацията на най-добрите киокушин бойци в света. През 2018 година става шампион на киокушин турнира All Japan, а през 2019-а година печели първо място на профитурнира Grand Prix на Световните киокушин федерации /KWF/ и става трети в света на първенство, организирано от същата организация.

 

На ринга на SENSHI Миахара и Йоргов ще се бият в категория до 80 кг по правилника на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, където са позволени удари в главата, с лакти, както и прехвърляния.

 

Специален гост на бойната галавечер по кикбокс и киокушин във Варна ще бъде легендата Петер Артс. Четирима от неговите най-добри състезатели са и сред звездите, които ще се бият на ринга на SENSHI – на 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна.

 

 

Коментари

Новини Варна