IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:12 | 28 март 2020
Обновен: 11:59 | 28 февруари 2024

МОК обявява датите за Олимпиадата до три седмици

Обсъждан е и вариант за пролетта

По материала работи: Борис Проданов
МОК обявява датите за Олимпиадата до три седмици

Решение за конкретни дати, на които да се проведат отложените за догодина олимпийски игри в Токио, ще бъде взето съвсем скоро. Това е обявено от Международния олимпийски комитет към всички местни комитети. Олимпиадата бе отложена за 2021 година заради пандемията от COVID-19.

 

От МОК се надяват да имат конкретни дати най-късно до три седмици. 

 

Президентът на МОК Томас Бах вече заяви, че има "хиляди" въпроси след решението за отлагането, но отговор за нито един от тях не може да има преди решението за това кога точно през 2021 година ще се проведе Олимпиадата.

 

Очаква се това да се случи между юли и август 2021 година, макар че някои спортни федерации са предложили месеците април и май като опция. Този вариант обаче не е подходящ с оглед на това, че би наложил множество размествания в така или иначе вече объркания световен спортен календар. Плюсът е, че така ще бъдат избегнати високите летни температури, които вече накараха организаторите да инвестират в мерки срещу жегата.

 

dir.bg

 

Прочетете още: Готов е спортният комплекс на ул."Студентска" във Варна (СНИМКИ)

  

Коментари

Новини Варна