IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
17:28 | 7 април 2020
Обновен: 01:55 | 15 април 2024

Барса и Реал Мадрид няма да играят мачове преди края на май

Мачовете от Ла Лига ще се подновят най-вероятно на 29 май

По материала работи: Пламен Янков
Барса и Реал Мадрид няма да играят мачове преди края на май

Президентът на испанската футболна лига Хавиер Тебас заяви, че не планира мачовете от първенството да бъдат подновени преди края на май.


Очаква се страната да остане в извънредно положение до 26 април заради пандемията от COVID-19. Тебас добави, че се проучват и други сценарии. Според него най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на вътрешните шампионати, е 29 май. Най-вероятно пък евротурнирите ще се подновят на 28 юни. 


"Обмисляме идеята да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за първенството в Испания, така и за другите европейски страни. Датата за евротурнирите е 28 юни".


"Тези дати ще дадат възможност на отборите да започнат да тренират отново и да се подготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не искаме краят на сезона да се отлага за след месец август, защото това ще попречи на календара за следващия сезон". 


"Обсъждат се две възможности. Първата е вътрешните първенства и евротурните да вървят паралелно. При втората шампионатите трябва да са се подновили до началото на юни и да завършат през юли, а след това, през юли и август, да се довършат мачовете в евротурнирите". 


"За момента темата за прекратяването на сезона не стои на дневен ред. Вероятно мачовете ще се изиграят при закрити врата", заяви Тебас, цитиран от gol.bg.


Четете още: Босът на УЕФА към Ливърпул: Няма да ги оставим без титла

Коментари

Новини Варна