Формула 1 се завръща
Сезонът започва на 5 юли с Гран При на Австрия
Публикувана: 2 Jun 2020 | 16:31

Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли с Гран при на Австрия. Това обяви официално ръководството на най-престижната автомобилна надпревара.

 

Тазгодишната кампания ще започне с осем старта на територията на Европа, като на 12 юли отново ще има състезание в Австрия на пистата "Шпилберг". На 19 юли ще се състои Гран при на Унгария, а на 2 и 9 август ще се състоят два старта на пистата "Силвърстоун" във Великобритания.

 

На 16 август ще бъде Гран при на Испания, на 30 август - Гран при на Белгия, а европейският тур ще приключи на 6 септември с класическото състезание на "Монца" за Голямата награда на Италия.

 

"Всички осем състезания ще се проведат без присъствието на публика и при спазване на най-строги санитарни мерки", заявиха от Формула 1.

 

На по-късен етап ще бъде обявена и програмата за оставащата част от сезона, като надеждите са да се проведат между 15 и 18 състезания.

 

Сезон 2020 трябваше дазапочне през март месец в Австралия, но заради пандемията от коронавирус бяха отменени или отложени общо 10 от всички 22 старта.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Коментари ( 0 )