Обмислят отмяна на Гран при на Унгария във Ф1
Третият кръг от сезона трябва да се състои на 19 юли на пистата "Хунгароринг" край Будапеща
Публикувана: 12 Jul 2020 | 16:09

Шефовете на Формула 1 обмислят да отменят състезанието за Голямата награда на Унгария. Третият кръг от сезона трябва да се състои по програма на 19 юли на пистата "Хунгароринг" край Будапеща. Причината за крайната мярка са наложените строги мерки и наказания в Унгария, свързани със спазването на карантината и физическата изолация заради пандемията от коронавирус, като нарушителите от държави извън Европейския съюз са заплашени с глоби до 15 хиляди евро и дори затвор, пише "Стандарт".

 

Обсъжданият вариант е Гран при на Унгария да бъде заменен с трето състезание на пистата "Ред Бул Ринг" край австрийския град Шпилберг, където се проведоха първите стартове от кампанията в последните два уикенда.


Чейз Кери (изпълнителен директор на Формула 1) ме попита какво мислят състезателите за възможността за трето поредна Гран при в Австрия", обясни президентът на асоциацията на пилотите Алекс Вурц.


"Казах му, че ако това е единственото решение, то можем да се състезаваме и десет пъти на "Ред Бул Ринг". Това ще бъде по-добре, отколкото да не караме въобще. Този вариант е напълно възможен, защото можем да реагираме много бързо. Все пак цялото оборудване и персонал на отборите е тук. Просто трябва да бъдем наясно със ситуацията в следващите часове до края на деня. Но още един старт в Австрия следващата неделя е напълно реалистична опция, ако Гран при на Унгария не може да се състои", каза още Вурц.

 

Коментари ( 0 )