IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:17 | 2 август 2020
Обновен: 10:19 | 21 април 2024

"Арсенал" спечели купата на Англия

Съперникът "Челси" завърши мача с 9 души

По материала работи: Ставри Таргов
"Арсенал" спечели купата на Англия

Арсенал победи Челси с 2:1 и спечели за рекорден 14-и път турнира за купата на Футболната асоциация на Англия. Мачът се изигра без публика за първи път в 139-годишната история на надпреварата.

 

Мениджърът Микел Артета доведе тима си до триумф в дебютния си сезон на кормилото, след като пое състава през декември. В герой за "артилеристите" се превърна Пиер-Емерик Обамеянг, който се разписа два пъти.

 

Челси започна отлично и още в петата минута поведе в резултата. Оливие Жиру изведе в чиста позиция в наказателното поле Кристиан Пулишич и той отблизо прати топката в мрежата, за да стане първият американец в историята с гол във финал на надпреварата.

 

Арсенал бързо изравни играта и в 26-ата минута получи дузпа. Капитанът на "сините" Сесар Аспиликуета задържа Обамеянг и габонецът падна в наказателното поле. Нарушението започна извън пеналта, но главният рефер Антъни Тейлър все пак посочи бялата точка.

 

Обамеянг стреля хладнокръвно за 1:1. Малко по-късно Аспиликуета получи травма и беше заменен принудително, а веднага след почивката Челси получи нов удар, след като и Пулишич се контузи и трябваше да напусне терена.

 

В 67-ата минута Обамеянг получи пас от Никола Пепе в ляво в наказателното поле, освободи се от Курт Зума и хладнокръвно копна топката над Вили Кабайеро за 2:1.

 

Шест минути по-късно Матео Ковачич от Челси получи пресилен втори жълт и червен картон след съприкосновение в средата на терена с Гранит Джака.

 

До края Арсенал удържа аванса си и си осигури място в "Лига Европа".

 

Челси пък завърши мача с девет души, след като Педро Родригес получи контузия на дясното рамо в добавеното време и беше изнесен на носилка.

 

БНР

Коментари

Новини Варна