IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:37 | 11 август 2020
Обновен: 19:00 | 17 април 2024

Международната регата “Cor Caroli iCard” ще се проведе от 12 до 15 август

Това е нейното XX юбилейно издание

По материала работи: Ставри Таргов
Международната регата “Cor Caroli iCard” ще се проведе от 12 до 15 август

Началото на 20-ата международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard” е на 12-и август на Морска гара Бургас.

 

Юбилейното издание на съревнованието с яхти с главен организатор фондация „Кор Кароли“ ще се проведе в рамките на четири дни по маршрут с три спирки: Бургас, Св. Влас и Варна.

 

През 2020 г. празникът на град Варна – 15-и август, ще съвпадне с датата на голямото награждаване на победителите и церемонията по закриването на регатата. За втора поредна година генерален спонсор на събитието е финтех компанията iCard.
 

 

Програмата на предстоящата престижна регата “Cor Caroli iCard” обещава положителни летни емоции и на участниците от цял цвят, и на ентусиастите от публиката, следящи морската надпревара от брега. Очаква се в състезанието да се включат около четиридесет ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м. и около 250 души в екипажите на яхтите.
 

През първия ден, 12-и август, се предвижда провеждане на атрактивни гонки в Бургаския залив. В тях ще премерят сили професионалисти и аматьори.

 

Всички пътешественици по душа ще могат да наблюдават зрелищните гонки на яхти в залива, а вечерта – награждаването на победителите за деня и официалното откриване на регатата на Морска гара Бургас.
 

В рамките на тазгодишното издание са планирани две морски гонки с по-дълъг маршрут и с посока север. Стартът на първата ще бъде даден на 13-и август в Бургас.

 

 

Отборите ще се устремят към Св. Влас – на около 25 морски мили от Бургас. Втората надпревара в открито море е на 14-и август с маршрут Св. Влас – Варна (около 45 морски мили).
 

 

В последния състезателен ден – 15-и август, жителите и гостите на Варна ще станат свидетели на още три гонки във Варненския залив в чест на празника на града. Морската столица отново ще се превърне в притегателен център за професионални ветроходци и любители на красивия спорт.

 

 

Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна