ПФК "Черно море" представи екипите си за сезон 2020/21
Титулярният е в традиционното зелено-бяло хоризонтално райе, но липсват черните мотиви
Публикувана: 14 Aug 2020 | 14:31

ПФК Черно море представи новите екипи на представителния отбор за сезон 2020/21. Те са изработени от немския производител на спортни стоки Uhlsport.

 

Титулярният екип е в традиционното зелено-бяло хоризонтално райе, но липсват черните мотиви, които присъстваха в досегашната фланелка.

 

Вторият екип пък е с изцяло нов дизайн. Той е в тъмно син цвят, а с малко по-светъл тон на фланелката са изобразени вълни от бурно море. Третият екип запазва досегашният си дизайн, както и електриковия цвят.

 

В новите екипи присъстват и други любопитни елементи. Под яката на фланелките е изписано „моряци“, а в долната дясна част отпред стоят три исторически години за Черно море – 1909 г., 1913 г. и 1916 г., които имат ключово значение за по-нататъшното развитие на клуба.

 

През 1909 е основано футболно дружество “Спортист”, което е предшественик на Ученическо туристическо дружество “Тича”.

 

На 3 март 1913 е създадено Ученическо туристическо дружество “Тича”, което се счита за официална рождена дата на футболния клуб, а през 1916 г. е основано дружество “Напред”, което впоследствие се отделя от “Тича” и става “Владислав” – първият шампион на България по футбол.

 

А както е известно, „Тича“ и „Владислав“ са съставните части на ПФК Черно море.

 

Черно море

Коментари ( 0 )