IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Спорт
15:38 | 22 септември 2020
Обновен: 18:24 | 13 април 2024

Висшата лига без публика и след 1 октомври

Плановете за 1000 души по трибуните са замразени

По материала работи: Ставри Таргов
Висшата лига без публика и след 1 октомври

Министърът от кабинета Майкъл Гоув спря временно плановете за връщане на феновете в Англия към спортни стадиони от 1 октомври.

 

Първоначално се възнамеряваше да има до 1000 души по трибуните, но предвид повишения брой заразени с коронавирус във Великобритания и достигането до четвърта степен, Гоув сподели, че тези планове са временно замразени.

 

„Обмисляхме програма за постепенното и контролирано завръщане на привърженици – нямаше да имаме стадиони пълни с хора. В момента обаче ще паузираме програмата и ще дискутираме варианти и обстоятелства, при които отново да се върнем на първоначалния си план.

 

Вирусът е по-малко вероятно да се разпространява в открити пространства отколкото на закрити, но все пак говорим за природата на спортните събития, където има често близък контакт между привърженици.

 

Искаме да го направим в кратки срокове – да позволим на хората да гледат футбол и други спортни събития, но в момента трябва да сме предпазливи – смятам, че на този етап масово повторно отваряне е неподходящо“, каза той за BBC Breakfast.

 

Докато имаше фенове, които наблюдаваха финала на Световното по снукър, спечелено от Рони О‘Съливан през август, по-голямата част от спорта в Обединеното Кралство се провежда при закрити врати. Притеснението сега е свързано с това колко отбори и спортни организации ще последват съдбата на Макълсфийлд, който изпадна в ликвидация миналата седмица, след като съдия отсъди, че клубът дължи 500 000 паунда.

 

Очаква се правителството да попита клубовете и организациите как възнамеряват да се справят с липсата на фенове до началото на 2021 г.

 

Премиерът Борис Джонсън се очаква да наложи нови правила и мерки по-късно през деня, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна