Масов бой на мача Ботев (Пд) - Левски - 42-ма са в ареста
Пловдивчани победиха "сините" с 2:1
Публикувана: 27 Sep 2020 | 8:50

Масов бой стана на мача Ботев (Пд) - Левски снощи. 42 лица са задържани за футболно хулиганство, съобщи говорителят на ОДМВР - Пловдив, цитиран от Агенция "Фокус".

 

По време на футболното дерби Ботев (Пд) - Левски в агитката на гостуващия отбор е възникнал конфликт и побой между представители на "сините". След масовото сбиване между части на враждуващите фракции - Ултрас Левски и София - Запад се е наложила намеса на служителите на реда. Във връзка с извършена противообществена проява - футболно хулиганство са задържани 42 лица.

 

Няма пострадали униформени служители и други фенове.

 

Ботев повали Левски с 2:1 и отговори по най-добрия начин на налегналата клуба криза с напуснали играчи, взаимни обвинения и финансови проблеми.

 

Два гола на Атанас Илиев сложиха край на позитивната серия на "сините" с трите им поредни победи. Мачът между два от класическите отбори във футбола ни обаче бе белязан и от грозни сцени, след като левскарите се сбиха в своя сектор още в първите минути и се наложи намеса на голям брой полицаи.

 

Двубоят започна с голям екшън на терена и край него. Паулиньо от гостите поиска дузпа, след като изстрелът му срещна ръката на Виктор Генев. Изглеждаше, че това е точното решение, но съдията Георги Димитров не отсъди наказателен удар.

 

Около 12-ата минута в сектора на левскарите пламнаха сблъсъци, летяха седалки и се разменяха ритници и юмруци между свои.

 

На терена сякаш настана разконцентрация - трибуните в Коматево са съвсем близо до игрището. Така ли бе или не - за Атанас Илиев значение нямаше. Той използва отлична топка зад защитата и откри в 13-ата минута.

 

Черно море

Коментари ( 0 )