IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
08:38 | 15 октомври 2020
Обновен: 02:32 | 17 април 2024

Прошка няма! 3 от 3 кошмарни погрома за футболните ни национали

Това е трето поражение за "зелено-белите" в рамките на седмица

По материала работи: Ставри Таргов
Прошка няма! 3 от 3 кошмарни погрома за футболните ни национали

Кошмарът за националния отбор на България няма край. "Трикольорите" записаха четвърта поредна загуба и трета такава през октомври след 0:1 от Уелс в София.

 

Единственият гол в двубоя от турнира за Лигата на нациите реализира Джонатан Уилямс. Срещата на празния стадион "Васил Левски" се разви по сходен начин спрямо тази в Кардиф преди месец. Тогава "драконите" триумфираха с гол в сетния миг, а сега той дойде в 85-ата минута след образцова контра атака на гостите по десния фланг, завършила с удар под гредата на играча на "Чарлтън".

 

Но този път "червените" бяха без своите звезди Гарет Бейл ("Тотнъм") и Арън Рамзи ("Ювентус"), останали извън състава заради здравословни проблеми.

 

"Имаше желание в играчите, но Уелс е един добър отбор - коментира Дерменджиев след мача. - Важното бе да видим всичките момчета и да се види кой ще върши работа. Виждат се тези, които имат желание и качества. Ние не трябва да имаме сериозни обвинения към играчите.$

 

"Колко треньори минаха? Матеус, Пенев, Стоичков, Хубчев и други, нивото е пак същото, това е. За седем или осем дни се изиграват три мача. За нас беше решаваща срещата с Унгария, при нас има психологически срив, опитахме да се вдигнем в тези мачове", завърши той.

 

Това е трето поражение за "зелено-белите" в рамките на седмица след болезненото 1:3 от Унгария в плейоф за Евро 2021 и последвалото 0:2 от Финландия. Балансът на селекционера Георги Дерменджиев пък е не по-малко смущаващ - победа, равен и 6 загуби.

 

В Лига на нациите България е на последното място с една точка от четири мача. През ноември приемаме Финландия, но и гостуваме на Ейре, загубил в Хелзинки с 0:1 два часа по-рано, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна