IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:50 | 18 октомври 2020
Обновен: 02:32 | 17 април 2024

Близо 200 бойци от 8 държави си спретнаха задрав спаринг във Варна (СНИМКИ)

Морската столица отново е домакин на семинара на KWU професионалната лига

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Milen Lesemann

Над 200 бойци от 8 държави участват в поредния майсторски лагер, организиран от Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Представители на Русия, Румъния, Чехия, Беларус, Украйна, Франция, Нидерландия и България проведоха първата от тридневната серия с тренировки в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Преди това всички участници минаха през задължителни PCR тестове, предаде БОЕЦ.bg.

 

Главен инструктор на този семинар е Петер Артс – трикратен световен шампион на Сериите К1 Гран при. Нидерландското кикбокс величие пристигна със сина му Марчиано, който активно взима участие в демонстрациите и сам се включва в спарингите. „Холандският дървосекач“ освен, че учи присъстващите на боен спорт от най-висока класа, внася винаги добро настроение със своите шеги и добро отношение към практикуващите.


Освен Петер Артс, още няколко квалифицирани инструктори на KWU International Professional League помагаха на близо 200-те бойци при изпълненията на техниките. А в първата тренировка те бяха базови. Чешката бойна машина Ян Сокуп за втори път пристигна у нас, като той бе част и от 14-ия Международен летен лагер в Камчия през месец август. Още тогава 41-годишният европейски шампион по карате киокушин не скри силното си впечатление и се зарече в най-скоро време да се върне тук.


От руска страна отново се присъединиха шихан Александър Пичкунов (генерален секретар на Световния киокушин съюз) и шихан Рамил Габбасов (член на УС на KWU и член на УС на Руския съюз на бойните изкуства). Българските инструктори бяха в лицето на шихан Асен Асенов, сенсей Стоян Димов, сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов.

Вълнуващ и експлозивен бе вторият ден от провеждащия се международен лагер SENSHI по правилата на KWU International Professional League във Варна.  В съботния ден инструкторите на Професионалната лига на Световния киокушин съвет проведоха две тренировъчни сесии, в които се включиха над 200 участника от 8 държави. Сутрешната тренировка бе подчинена изцяло на техниката, докато следобедната  премина под знака на тежки и интензивни спаринги.


Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съю и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, бе сред водещите инструктори в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Шихан Каменов обърна внимание на всички присъстващи поотделно и не спря да дава насоки на участниците.

Трикратният шампион на К-1 – Петер Артс, отново даваше ценни наставления на всички бойци, описвайки детайлно всеки един аспект от техниката на изпълнението.  „Холандският дървосекач“ бе в прекрасно настроение и дори на няколко пъти прибягваше до научени фрази на български, за да увеличи или намали интенвизноста.

Поредно силно включване направи и чешката бойна машина Ян Сокуп, който също е един от главните инструктори на семинара. 41-годишният европейски шампион по киокушин, победител от престижната надпревара „All Japan“ и сребърен медалист от Световното първенство по киокушин, направи няколко изключително силни спаринг сесии с някои от най-добрите ни бойци.

 

Християн Корунчев (двукратен европейски шампион по муай тай, носител на световната титла по кикбокс на WAKO за 2017 година и интерконтинентален шампион на WAKO PRO в стил К-1) и Александър Петров (двукратен световен шампион по кикбокс при аматьорите и носител на европейска титла по К-1) усетиха от първа ръка техниката и мощта на чеха, като и двамата не отстъпиха нито за миг пред далеч по-опитния Сокуп.

 

Руското присъствие отново бе на висота, като шихан Александър Пичкунов (генерален секретар на Световния киокушин съюз) направи много ползотворни демонстрации насочени най-вече към умната игра в защита.

 

Още новини от света на бойните спортове ще намерите на "БОЕЦ.bg"

 

Коментари

Новини Варна