IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
09:34 | 14 април 2019
Обновен: 15:42 | 15 април 2024

Един загинал след стрелба край дискотека

Трима са ранени, един е в тежко състояние

По материала работи: Пламен Янков
Един загинал след стрелба край дискотека

Четирима души са откарани в болница след стрелба край дискотека в град Мелбърн. Двама от тях са били в тежко състояние, като по-късно единият е починал, предаде Франс прес, цитиран от БТА и Dnes.bg.


Трима от ранените са на възраст между 29 и 50 години. Починалият е работил като охрана на нощния клуб и е бил на 37 години. Двама от ранените също са били охранители на дискотеката, а четвъртият се оказал клиент, който чакал да влезе в сградата.


Първоначално полицията съобщи, че при стрелбата тази нощ в Мелбърн са ранени голям брой хора.


"Според разследващите има голям брой ранени на изхода на дискотеката", посочи полицията в изявление, посочвайки, че не са известни точните обстоятелства около стрелбата.


Масовите убийства са рядкост в Австралия, където има строги закони за оръжията след убийството на 35 души през 1996 г. в Порт Артър, Тасмания.


Миналата година седем членове на семейство бяха убити в Западна Австралия, а убиецът впоследствие се самоуби, като това беше най-голямото масово убийство в Австралия след това в Порт Артър, отбелязва Франс прес.


Четете още: Митничари хванаха над 55 кг кокаин на черноморско пристанище

 

Коментари

Новини Варна