Макрон: По-малко мигранти, а повече молби за убежище!
Той призова за повече строгост при отпускането на разрешения
Публикувана: 17 Sep 2019 | 19:35

Еманюел Макрон призова за по-строг режим и твърдост при отказване на правото на убежище във Франция.

 

Той допълни, че съжалява за това, че броят на подадените молби във Франция се увеличава на фона на слаб поток на влизащите в Европа, съобщава "Франс прес".

 

"Претендирайки да бъдем хуманисти, понякога сме прекалено небрежни", заяви Макрон на среща при закрити врата снощи. На нея присъства цялото правителство, както и около 200 депутати и сенатори от партията на президента и съюзнически формации, пише БТА, цитирана от dnes.bg. 


Около 2 седмици преди парламентарния дебат за имиграцията, насрочен за 30 септември и 2 октомври, Макрон подчерта, че държи на принципа за правото на убежище, но порица злоупотребите с него, извършвани от "мрежи".

 

"Нямаме право да не се изправим пред този въпрос", подчерта Макрон, добавяйки, че имиграционните служби трябва да бъдат по-ефикасни и по-хуманни.

 

Френският президент припомни движението на "жълтите жилетки", организирало множество протести, понякога съпътствани от насилие. Той предупреди, че някои категории от населението все още са неспокойни, и призова своята партия да не си позволява да бъде "буржоазна партия", която пренебрегва мнението на по-бедните класи, клонящи към крайната десница.

 

"Буржоазията няма такъв проблем: тя не се сблъсква (с имиграцията - бел. АФП). По-бедните слоеве от населението живеят с това. Левицата от десетилетия не искаше да разглежда този проблем. Затова по-бедните слоеве от населението мигрираха към крайната десница", предупреди Макрон.

 

Брюно Рьотайо, председател на групата на дясната партия "Републиканците" в Сената, реагира веднага, призовавайки за "истински мерки" вместо "думи" или "намигвания към десницата или надясно от десницата".

Коментари ( 0 )