IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:15 | 18 септември 2019
Обновен: 19:30 | 22 април 2024

Откриха 74-ата сесия на Общото събрание на ООН

Новата сесия започна една седмица преди началото на дебатите на 24 септември с участието на световните лидери

По материала работи: Слав Велев
Откриха 74-ата сесия на Общото събрание на ООН

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изтъкна значението на мултилатерализма, откривайки 74-та сесия на Общото събрание на световната организация в Ню Йорк, съобщи ДПА.

 

Както е по традиция, новата сесия започна една седмица преди началото на дебатите на 24 септември с участието на световните лидери, отбелязва агенцията.

 

В един бързо променящ се свят, където проблемите на човечеството са все по-взаимносвързани, "ние трябва да убедим хората, че Обединените нации са от значение за всички и че мултилатерализмът предлага реални решения на глобалните предизвикателства", заяви Гутериш.

 

"Прозрачността, диалогът и по-голямото разбирателство са съществени за намаляването на недоверието" между държавите, добави генералният секретар на ООН.

 

Той отбеляза, че "Общото събрание е уникален и необходим форум, където светът може да се обедини, за да постигне напредък в решаването на чувствителни и важни въпроси".

 

Тазгодишната сесия на Общото събрание на ООН ще бъде председателствана от нигериеца Тиджани Мухамад-Банде, който ще заема този предимно церемониален пост в продължение на година.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна