IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
18:43 | 9 октомври 2019
Обновен: 13:49 | 17 април 2024

Иран провежда военно учение край границата с Турция

По материала работи: Пламен Янков
Иран провежда военно учение край границата с Турция

Турция с пълно право има опасения относно южните си граници, заяви иракският президент Хасан Рухани в сряда, когато Анкара се готвеше да започне офанзивата си в североизточна Сирия.


"Турция с основание се тревожи за южните си граници. Вярваме, че трябва да се предприеме правилен път, за да се отстранят тези опасения... Американските войски трябва да напуснат региона...", каза Рухани, цитиран от Дарик.
 
Забележките на Рухани се появиха малко след новината, че Иран е започнал действия, които според в. „Сабах“ са „военно учение на армейски сили за специални операции в близост до границата на страната с Турция“.


Учението става на фона на противопоставянето на Иран срещу планираната от Турция операция в Северна Сирия срещу терористите, свързани според Анкара с ПКК
 
Внезапното иранско учение бе обявена в сряда. В телевизионен репортаж се казва, че е наблюдаван от генерал Абдолрахим Мусави, началник на армията на Иран.

 
Държавната иранска телевизия обаче не спомена очакваната турска операция, нито уточни броя на войските, участващи в ученията в Кущи в иранската провинция Западен Азербайджан. Районът е на около 620 километра северозападно от Техеран.

Коментари

Новини Варна