IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:53 | 20 октомври 2019
Обновен: 20:27 | 22 април 2024

Противници на отделянето на Каталуния от Испания се събраха в Барселона

Няколко хиляди души скандираха за цялост на държавата си

По материала работи: Слав Велев
Противници на отделянето на Каталуния от Испания се събраха в Барселона

Противници на излизането на Каталуния от състава на Испания проведоха протестна акция в центъра на Барселона. Демонстрацията се състоя на площад Сант Жауме, където се намира сградата на кметството, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

 

В митинга участваха няколко хиляди души. Те носеха знамената на Испания и скандираха в подкрепа на властите в Мадрид, на полицията и на Националната гвардия.

 

Организатор на проявата е центристката партия Сиудаданос, която поддържа единството на Испания. Протестът беше в отговор на протестите на привържениците на излизането на Каталуния от състава на Испания, които се организират от понеделник насам Барселона.

 

Съгласно допитванията за излизане на Каталуния от състава на Испания се обявяват 48 процента от жителите на областта.

 

Същевременно днес министерството на вътрешните работи на Испания съобщи, че 288 сътрудниците на правоохранителните органи са пострадали от началото на протестите в Испания срещу присъдите, наложени на каталунски политики. Арестувани са 194 души. Нанесени са щети на 267 превозни средства на силите на реда.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна