IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:04 | 22 март 2020
Обновен: 00:12 | 23 април 2024

Кметът на Загреб призова хората да се върнат в здравите сгради

80% живеят в сгради със стоманобетонни конструкции

По материала работи: Пламен Янков
Кметът на Загреб призова хората да се върнат в здравите сгради

Кметът на Загреб Милан Бандич призова жителите на града, които живеят в сгради със стоманобетонни конструкции, да се върнат в домовете си след земетресението, като добави,че в момента се обмисля какво да се прави с хората, чиито сгради се оценяват като опасни от статистиците, информира хърватския портал Index.hr, цитиран от Dnes.bg.
 

"Осемдесет процента от жителите на Загреб живеят в сгради, които имат стоманобетонни конструкции. Моля ги да се върнат по домовете си. Трябва да се случи двойно по-силно земетресение, за да бъдат съборени тези сгради. Това никога не се е случвало в историята", каза Бандич.
 

Останалите 20 процента от гражданите, които живеят в по-стари сгради, които нямат стоманобетонна конструкция, трябва постепенно да се върнат в своите сгради, ако не са повредени, пише "Фокус". За останалите градската управа обмисля варианти, каза Бандич, особено на фона на прогнозата за снеговалеж в по-късните часове на деня.


„В тази ситуация паниката не е добър съюзник и прогнозата е, че тази вечер в Загреб може да падне сняг, така че не е добре хората да са навън“, заяви кметът.


Още по темата: Земетресение удари Загреб (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна