IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:27 | 27 март 2020
Обновен: 18:46 | 9 април 2024

Борис Джонсън е с положителен тест за коронавирус

Британският премиер се е самоизолирал

По материала работи: Борис Проданов
Борис Джонсън е с положителен тест за коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън е дал положителен тест за новия коронавирус, но остава начело на отговора на Обединеното кралство на епидемията, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Джонсън съобщи днес, че е бил тестуван за КОВИД-19 по съвет на главния медицински съветник на правителството на Обединеното кралство (Chief Medical Officer (United Kingdom), след като показал "леки симптоми", включващи температура и упорита кашлица.
 

"Дадох тест, който излезе положителен, така че работя от вкъщи, самоизолирах се и това е напълно правилното нещо, което да се направи", заяви той във видеопослание в своя акаунт в Туитър. "Но няма съмнение, че мога да продължа, благодарение на магьосничеството на съвременната технология, да комуникирам с всички от моя топ екип, за да ръководя националния отговор в борбата срещу коронавируса", продължи премиерът.
 

Правителството съобщи, че ако Джонсън се окаже неспособен да работи, външният министър Доминик Рааб ще го замени.
 

Джонсън се е срещнал лично с някои водещи министри и висши служители тази седмица и се появи на пресконференция заедно със своите главни медицински и научни съветници, припомня АП.

 

 

Коментари

Новини Варна