IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Свят
16:46 | 2 април 2020
Обновен: 08:07 | 16 април 2024

Европарламентът предоставя сгради за настаняване на болни

ЕП е готов да осигури автомобили за пренасяне на храна и лекарства

По материала работи: Пламен Янков
Европарламентът предоставя сгради за настаняване на болни

Европейският парламент е изразил готовност да предостави свои сгради за настаняване на болни от COVID-19, информират от "Монитор", цитирани от Bulgaria ON AIR. Това ще се случи при необходимост от допълнително пространство.
 

Медии в Белгия обявиха информацията, а предложението е било отправено към общинската администрация на Брюксел. В допълнение, заради пандемията голяма част от служителите на ЕП работят от домовете си, което освобождава много кабинети. 


Европейският парламент е готов да осигури и около 100 лекотоварни и тежкотоварни автомобили с шофьори за пренасяне на храна и лекарства. 
 

В Брюксел е била предложена сградата на името на Хелмут Кол, която може да бъде болница. От институцията обмислят каква допълнителна помощ може да бъде предложена. Обявяването на готовност за преотстъпване на площ засяга също сгради на ЕП в Страсбург и Люксембург.


Четете още: В някои страни маските са задължителни
 

Коментари

Новини Варна