IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:32 | 31 май 2020
Обновен: 19:25 | 17 април 2024

Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове

Няма дистанция въпреки многото смъртни случаи и новозаразени

По материала работи: Ставри Таргов
Във Великобритания хората хукнаха по паркове и плажове

Времето във Великобритания е необичайно топло. И въпреки многото случаи на коронавирус в страната, хората излязоха навън и населиха паркове и плажове, съобщава bTV.

 

Така се оказва изключително трудно да има социална дистанция, особено в големи градове като Лондон. Там голяма част от хората живеят в голямо домакинство и често делят жилището си с други хора.

След разхлабването на някои мерки в средата на май правителството увеличи глобите и всеки нарушител на правилата за социално дистанциране може да плати от 100 до 3200 паунда.

 

Това обаче не изплаши британците. За това допринася и постъпката на главния съветник на Борис Джонсън - Доминик Къмингс, който даде лош пример за това как управляващите също не спазват правилата. Той бе видян да пътува без уважителна причина и не пожела и да се извини.

 

Във Великобритания са най-многото смъртни случаи от коронавирус в Европа, но хората продължават да игнорират мерките за социална дистанция. Така и не е ясно кога в страната ще бъдат разхлабени мерките.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна