IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
11:22 | 1 юни 2020
Обновен: 03:09 | 24 март 2024

САЩ на бунт

Тръмп се крие в бункера под Белия дом

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ABC

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил отведен за кратко в бункера на Белия дом по време на протестите в петък заради  “терористични заплахи”, съобщи репортерът Марина Марако, цитирайки източници от „Сикрет Сървис“, предаде "ДНЕС.bg".

 

Президентът е останал там “кратко време”, съобщава Марако.

 

Информацията първо е съобщена от The New York Times и потвърдена от Fox News, казва още тя.          

 

По-рано в неделя Тръмп написа в Тwitter, че ANTIFA ще бъде обявена за “терористична организация”.

 

ANTIFA е считана за военно, крайноляво, антифашистко политическо движение в САЩ. То е съставено от автономни активистки групи, които се опитват да постигнат политически цели чрез директни действия, пояснява BG-VOICE.

 

Съобщава се, че активисти от групата са участвали в различни протести, включително и в нанасяне на имуществени щети, физическо насилие и тормоз срещу онези, които определят като фашистки, расистки или са в крайнодясно. Администрацията на Тръмп съобщава, че обвинява крайно лявите екстремисти за насилствените протести, които помитат нацията след смъртта на чернокожия Джордж Флойд по време на полицейски арест в Минеаполис.

 

Междувременно стана ясно, че при бунтовете е пострадал и български полицай. За това съобщиха от българоамериканската полицейска асоциация. Мъжът, който е пожелал анонимност, е бил ударен със стъклена бутилка, но състоянието му не е тежко и ще се възстанови напълно.

 

Още новини за размириците в САЩ ще откриете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна