IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
14:55 | 30 юни 2020
Обновен: 22:21 | 27 март 2024

390 долара за спасение от коронавируса

Лекарството срещу COVID-19 "Ремдесивир" ще се продава свободно в развитите страни

По материала работи: Слав Велев
390 долара за спасение от коронавируса

Американската биофармацевтична компания "Джилийд сайънсис" определи единна цена на препарата си срещу Ковид-19 "Ремдесивир" за развитите страни, възлизаща на 390 долара флакона, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС, предаде БТА.

.

По данни на производителя прилагането на лекарството на пациенти, заразени с новия коронавирус, позволява да бъде съкратено оздравяването им до четири дни. На един човек е нужен 5-дневен курс с използването на 6 ампули "Ремдесивир".

 

Общо лечението излиза 2 340 долара и по този начин болниците в САЩ могат да спестят по 12 хиляди долара при третирането на всеки един от заразените.

 

По-рано медицинските власти в редица страни като САЩ, Япония, Република Корея, Индия, Израел и Великобритания, одобриха използването на "Ремдесивир" за лечението на пациенти с коронавирус.

 

Препаратът е бил първоначално създаден за лечението на хеморагичната треска Ебола, но то се оказа ефикасно и при справянето с коронавирусната инфекция.  

Коментари

Новини Варна