Черен Исус Христос на Тайната вечеря
Така се изразява солидарност с движението Black Lives Matter ("Животът на черните е от значение")
Публикувана: 2 Jul 2020 | 11:43

Картина, пресъздаваща Тайната вечеря, на която Исус Христос е изрисуван като чернокож, ще замени сцена на Рождество Христово в английската катедрала "Сейнт Олбанс", за да покаже солидарност с движението Black Lives Matter ("Животът на черните е от значение"), пише "Дейли мейл".

 

Управителят на храма се е съгласил да се монтира на олтара произведението на изкуството, след като е признал, че църквата е в слаба позиция да проповядва за расова справедливост.

 

Озаглавена "Тайната вечеря", картината преработва прочутия стенопис от XV век на Леонардо Да Винчи, като представя роден в Ямайка модел като Христос.

 

Съобщението за това беше направено по-малко от седмица, след като архиепископът на Кентърбъри призова Англиканската църква да преразгледа изобразяването на Христос като бял.

 

Джъстин Уелби каза, че християните трябвало също така да се приспособят към глобални изображения на Исус, които го показват като черен, китаец или арабин.

 

Картината ще покрие неподписана картина от три части на сцена от Рождество Христово, която показва Богородица и Детето, обградени от овчарите и царе, до октомври.

 

Преподобният д-р Джефри Джон, предстоятел на храма "Сейнт Олбанс", казва: "Църквата не е в силна позиция да проповядва на другите за справедливост, расова или друга. Ала нашата вяра учи, че всички сме създадени равни по Божи образ и, че Бог е Бог на справедливостта."

 

Стандарт

Коментари ( 0 )