Калифорния затваря ресторанти на закрито, кина, музеи
Причината - коронавирусът се разпространява с тревожни темпове
Публикувана: 2 Jul 2020 | 17:51

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината, зоологическите градини и музеите в няколко окръга, където живее около 70% от населението на щата, заради разпространението на коронавируса, съобщи РИА

 


"COVID-19 продължава да се разпространява с тревожни темпове. Отсега-нататък в 19 окръга трябва да спрат да работят вътрешните салони на ресторанти, винарни, кина, семейни центрове за отдих, зоологически градини, музеи, салони за игра карти. Баровете трябва напълно да спрат да работят!", написа губернаторът в профила си в Twitter.

 

Нюсъм препоръча на жителите на щата да избягват струпването на много хора, да носят маски и да спазват дистанция.

 

Според него през уикенда, когато страната празнува Деня на независимостта, всички паркинги на държавни плажове в южната част на щата и в района на залива Сан Франциско, ще бъдат затворени, предава БГНЕС.

 

По-рано в Калифорния беше регистриран рекорден брой заразени с коронавирус за един ден. В понеделник щатът отчете 6 667 нови случая на Ковид-19. Общо по време на пандемията в региона коронавирусът е открит при повече от 220 хиляди души, 5980 пациенти са починали.

 

По-рано беше съобщено, че най-малко 14 американски щата са решили да се въздържат от облекчаване на ограниченията заради нарастващия брой случаи на COVID-19.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари ( 0 )