IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:57 | 10 юли 2020
Обновен: 01:28 | 11 април 2024

Ново 20: Влизаме в Гърция само срещу направен PCR-тест

Той трябва да е отрицателен, остава и изискването за попълнен онлайн формуляр

По материала работи: Ставри Таргов
Ново 20: Влизаме в Гърция само срещу направен PCR-тест

Нова промяна в изискванията за почивка в Гърция - правителството на страната реши, че всички влизащи през ГКПП "Кулата-Промахон" по неспешни причини трябва да представят отрицателен PCR тест, съобщава гръцката телевиция "Скай".


Тестът трябва да е направен най-много 72 часа преди пътуването към Гърция. Остава и изискването за попълване на онлайн формуляра (Passenger Locator Form - PLF), чрез който получаваме QR код, с който можем да бъдем открити на територията на съседката ни.

 

Минималният срок за попълването му се намалява от 48 на 24 часа преди преминаването на границата. Новите изисквания влизат в сила от 6 часа сутринта на 14 юли.

 

Заради зачестилите внесени случаи, става и по-строг контролът за спазването на санитарните протоколи. За тази цел десетки екипи ще извършат над 300 проверки в цяла Гърция до неделя.

 

Правителството на страната продължава да следи епидемиологичните данни и е готово да вземе решение с оглед на опазването на общественото здраве.

 

Още новини от света на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна