IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
08:38 | 15 юли 2020
Обновен: 15:18 | 15 март 2024

Пробив: До два месеца US компания с ваксина срещу коронавируса. Ние кога?

Досега не са се появили странични ефекти

По материала работи: Слав Велев
Кадър: Bulgaria ON AIR

Фармацевтичните компании, които си сътрудничат с американското правителство, са на път да започнат активно производство на ваксина срещу новия коронавирус до края на лятото, каза високопоставен американски официален представител, цитиран от Ройтерс, предаде "Стандарт".

 

"Ако питате кога точно материалите за ваксината ще бъдат буквално в производство, това вероятно ще стане след четири до шест седмици, но ние ще произвеждаме активно до края на лятото", заяви представителят в понеделник.

 

Правителството на президента Доналд Тръмп подпомогна финансово разработването на ваксина срещу Ковид-19 с помощта на специална програма. Досега по нея са отпуснати грантове от няколкостотин милиона долара до над един милиард.

 

Преди дни стана ясно, че около 4000 доброволци са се записали като участници в изследване за създаване на ваксина срещу коронавируса в университетската болница в германския град Тюбинген.

 

Оттогава около 50 души са я приели. Според Кремзнер, досега не са се появили изненадващи странични ефекти. Дотук всичко е много добре, каза Кремзнер и добави, че проучването не е разкрило никакви сензационни или предизвикващи загриженост находки.

Коментари

Новини Варна