IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:23 | 15 юли 2020
Обновен: 16:29 | 15 април 2024

САЩ отмени мярката за чуждестранните студенти

Хиляди международни студенти бяха заплашени от депортиране

По материала работи: Слав Велев
САЩ отмени мярката за чуждестранните студенти

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп отмени условието за оставане в страната за обучение. До решението се стигна, след като университетите Харвард и Масачузетския технически институт заведоха иск срещу правилото, предаде БНР. 

 

Хилядите международни студенти бяха изправени пред риск от депортиране. 


 
Миналата седмица администрацията разпореди, че за да остане в страната, всеки международен студент е необходимо да посещава поне един курс лице в лице.

 

Това се превърна в предизвикателство за университетите, които трябваше да променят плановете си, които са съобразени с пандемията от COVID-19. Студентите от своя страна бяха застрашени от възможността да се наложи да прекъснат образованието си. В някои случаи в последната година от обучението си по време на изследователска работа.
 

 

Харвард и MIT подадоха иск за блокиране на политиката и по време на изслушване във федерален съд в Бостън съдията обяви, че училищата и федералното правителство са постигнали споразумение. 
 

 

Редица университети и образователни асоциации се обявиха в подкрепа на иска. Подкрепиха ги Google, Twitter, Facebook и други технологични компании.

 

Коментари

Новини Варна