IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
09:50 | 15 септември 2020
Обновен: 03:20 | 19 април 2024

Пазете се! Идва най-мощната магнитна буря – цели 6 дни ще е

Подобни явления оказват най-пагубно влияние на хипохондриците, категорични са специалистите

По материала работи: Слав Велев
Пазете се! Идва най-мощната магнитна буря – цели 6 дни ще е

Идва най-мощната магнитна буря. Специалистите промениха датата, когато планета ни ще се изправи пред най-силното магнитно влияние за 2020 г., съобщават световните издания, цитирани от БЛИЦ. Метеоролозите са изменили календара на магнитните бури, който бе предварително съставен за септември тази година.

 

Най-силната магнитна буря трябваше вече да е започнала, но учените изчислили, че се очаква в края на септември. Подготовката за нея обаче е най-добре да започне още сега.

 

Силна активност на Слънцето ще се наблюдава около 23 до 29 септември. Най-силното въздействие върху нашата планета ще се случи на 27 септември. След това магнитната активност ще се появи едва през октомври. Според предположенията на експертите, тя ще достигне сила от 3-та степен. Около ден преди магнитната буря, специалистите препоръчват да се използват лекарства, които правят кръвта по-течна. Например обикновеният аспирин ще помогне за това симптомите да бъдат по-слабо изразени, а състоянието на зависимите от магнитните бури хора - по-стабилно. Също така трябва да се обърне внимание на храненето, да се правят поне малко упражнения и да не се забравя за редовните водни процедури.

 

Климатологът проф. Георги Рачев обаче е категоричен, че магнитните бури не оказват сериозно влияние върху организма ни и ако не знаем кога са, изобщо няма да разберем, че ги е имало.  

 

 

Коментари

Новини Варна