IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:20 | 20 септември 2020
Обновен: 10:32 | 12 април 2024

Опитали да отровят Доналд Тръмп с писмо

Силите за сигурност са прехванали поща, напоена с рицин и изпратена до президента на САЩ

По материала работи: Слав Велев
Опитали да отровят Доналд Тръмп с писмо

Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на седмицата писмо с рицин, изпратено до президента Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции. Информацията беше съобщена от телевизия Си Ен Ен и в. "Ню Йорк таймс", които се позовават на източници от вътрешното министерство, предаде БТА.
 
 
Писмото, адресирано до президента на САЩ Доналд Тръмп, е изпратено от Канада. Токсинът е бил открит в обект извън пределите на президентството, където се проверява пощата, изпращана до Белия дом. В момента с разследването на случая се занимават ФБР, Сикрет сървис и полицейската служба на американската пощенска служба.
 
 
Освен това Сикрет сървис проверява дали не са били изпратени писма и до други високопоставени лица. Засега няма информация за заплаха за обществената сигурност.
 
 
Намереният в пратката рицин може да предизвика, ако бъде погълнат, гадене, повръщане, вътрешно кървене, спиране функцията на някои органи и смърт. Това не е първият случай, при който Белият дом става обект на нападение с рицин. Естественият токсин е доста стабилен, което позволява изпращането му по пощата.
 
 
През 2018 г. ветеран от "тюлените" на САЩ беше арестуван и призна, че е изпращал на Тръмп и членове на неговата администрация (включително тогавашния министър на отбраната и директорите на ФБР и ЦРУ) писма, съдържащи субстанцията, от която се извлича рицин.
 
 
През 2014 г. мъж от Мисисипи беше осъден на 25 години затвор, след като изпратил писма, посипани с рицинов прах на президента Барак Обама и други високопоставени лица.
 
 
Засега няма коментар от Белия дом.

Коментари

Новини Варна