Основателят на „Лидл” и "Кауфланд” е най-богатият германец
На 41,8 милиарда евро се оценява състоянието на Дитер Шварц
Публикувана: 20 Sep 2020 | 12:05
Дитер Шварц

Дитер Шварц е обявен за най-богатия германец, като състоянието му се изчислява на 41,8 милиарда евро.

 

80-годишният основател на веригите „Лидъл” и „Кауфланд” Дитер Шварц е обявен за най-богатия германец, става ясно от класацията на най-богатите германци, публикувана от германското неделно издание „Велт ам Зонтаг”, предаде БНР.

 

Второто място е отредено на семейство Райман, чието състояние възлиза на 21,25 милиарда евро. Разнородният семеен бизнес се управлява чрез холдинга JAB, базиран в Люксембург.

 

На трето място е семейството на Волфганг Порше – председател на надзорния съвет на германския автомобилен производител „Порше” АД и член на надзорния съвет на акционерните дружества „Фолксваген” и „Ауди”. Общото състояние на семейството се изчислява на 20 милиарда евро.

 

Общото състояние на хилядата най-богати германци, по оценка на изданието, възлиза на 1,1 трилиона евро, което е с 0,76 % повече от миналата година.

 

Американското издание „Форбс” има малко по-различна класация, като според него най-богатите германци са собствениците на веригата „Алди Зюд” Беате Хайстер и Карл Албрехт младши със състояние от 34,8 милиарда евро.

 

Според „Форбс”, богатството на Дитер Шварц е „едва” 30,15 милиарда евро.

Коментари ( 0 )