IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:42 | 9 август 2019
Обновен: 20:50 | 22 април 2024

Отложиха решението за ПУП на местността Малка чайка

По материала работи: Слав Велев
 Отложиха решението за ПУП на местността Малка чайка

 

Община Варна е в готовност да стартира процедурата за изработване на Подробен устройствен план за местността Малка чайка. За тази цел в тазгодишния общински бюджет има заложени средства, стана ясно на заседание на комисията по архитектура към местния парламент.

 

Темата бе извадена на дневен ред по повод искане на група граждани за именуване на улица в местността. Пред съветниците главният архитект Виктор Бузев каза, че част от имота попада в неурегулирана територия и теренът няма всички атрибути да се нарече улица.

 

„Има действащ устройствен план само за малка част от местността. Това означава, че въпросната „улица“ е с начало, но без край“, каза арх. Бузев и уточни, че искането не е законово издържано.

 

Комисията отложи вземането на решение до изработването и приемането на ПУП за Малка чайка. 

 

Другото решение, което съветниците гласуваха, е да се промени ПУП на имот, който е част от парцела на Градска болница. Става дума за улица, която обаче няма такъв статут.

 

„Този терен физически е улица - с бордюри и тротоари. Административно съществува на картата, но го няма в регулационните планове. За да излезе от парцела на Градска болница и да стане улица отново, трябва да се направят корекции“, допълни арх. Бузев.

Коментари

Новини Варна