IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:17 | 12 септември 2019
Обновен: 11:38 | 12 април 2024

Продължава прочистването на Варна от незаконните къщи (СНИМКИ)

38 постройки в "Максуда" ще бъдат премахнати

По материала работи: Борис Проданов
Продължава прочистването на Варна от незаконните къщи (СНИМКИ)

Прочистването на варненския квартал "Максуда" от незаконните къщи продължава. 38 постройки ще бъдат премахнати още днес, каза за Медийна група "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов. Той уточни, че заповедите за премахването им са влезли в сила на 17 май, като за две от тях съдът за сега е спрял изпълнението.

 

Продължава обследването на незаконните постройки под моста на ул. „Свобода“. Сега ще бъдат съборени тези между улиците „Под игото“ и „Свобода“, добави кметът.

 

 

„Над 200 къщи вече сме съборили, вършим си работата, обследваме цели карета, процедурата е трудна и тежка, но няма да спрем да работим, така че Варна да бъде изчистена от незаконните постройки.

 

На тези, които се нуждаят сме осигурили подслон, останалите не са пожелали. Като юрист считам, че никой не може да черпи права от собствената си недобросъвестност“, каза в заключение Христо Христов.

 

Мариана Стойкова

снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна