Забраняват достъпа на камиони до ул."Ана Феликсова" през бул. "Цар Освободител"
Предстои и стесняване на уличното платно в неремонтирания участък на улицата и обособяване на тротоар
Публикувана: 13 Sep 2019 | 15:08

 

С цел създаване на безопасен маршрут за пешеходци, които се движат в посока от ул. „Ана Феликсова“ през бул. „Цар Освободител“ към близките учебни заведения, Община Варна ще въведе временна организация на движение от понеделник. За целта ще бъде ограничено преминаването на товарни автомобили от бул. „Цар Освободител“ до отбивката за паркинга при мебеления магазин  Те ще могат да влизат и излизат  само от бул. „Трети март", съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

 

Предстои стесняване на уличното платно в неремонтирания участък на ул. „Ана Феликсова“ и обособяване на тротоар. Отделянето на пешеходната зона в габарита на улицата ще се осъществи посредством предпазен парапет. Преди въвеждане на временния режим на движение ще бъдат извършени неотложни ремонтни работи по уличната настилката, там където е необходимо. Ще бъде положена вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, работи се и за осигуряване на улично осветление в участъка.

 

Основен ремонт на ул. „Ана Феликсова“ - в участъка от бул. „Трети март“ до магазина, бе извършен миналата година. В рамките на проекта са ремонтирани подземните комуникации, подменено е уличното осветление и бяха обособени нови места за паркиране. Дейностите са част от проект за благоустрояване на междублокови пространства в „Младост“ -пространството, заключено между ул. „Ана Феликсова“, ул. „Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локалното на платно на бул. „Трети март“.

 

--

Коментари ( 0 )