IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:35 | 9 май 2020
Обновен: 02:22 | 25 април 2024

Гимназията по туризъм във Варна с нов облик

Инвестрат над 1,2 млн. лв. в новата сграда

По материала работи: Слав Велев
Гимназията по туризъм във Варна с нов облик

Сградата на професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" е на път да придобие нов облик. Това написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" кметът Иван Портних.

 

Вече е готова е фасадата, поставена е нова дограма, в момента се работи по ел. инсталацията. Предстои да бъдат изградени санитарни възли, котелно помещение и отоплителна инсталация, да бъде доставено ново оборудване и обзавеждане.

 

Градоначалникът използва социалните мрежи, за да поздравяви директора Гергана Япанджиева и екипа на училището, които успешно защитиха проекта за ремонт на училищната сграда по програма "Региони в растеж".

 

"Около 900 младежи получават образование в гимназията, вярвам, че новата база ще стимулира и учениците, и преподавателите за нови успехи в професионалното направление "туризъм". Училището има нужда от разширение на базата, заедно ще търсим решения", пише Портих.

Припомняме, че сградата на професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" във Варна се ремонтира със средства в рамер на 1 220 000 лева по програма "Региони в растеж".

 

Черно море

Коментари

Новини Варна