IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:55 | 12 май 2020
Обновен: 15:03 | 25 април 2024

Община Варна осигурява топъл обяд за 250 души

Тя ще бъде доставена по домовете

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

За 250 души ще бъде осигурен топъл обяд, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна, съобщиха от кметската пресслужба. Увеличеният капацитет стана възможен благодарение на спечелено финансиране по програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ с договор с Агенцията за социално подпомагане. Срокът на проекта е от 4-ти май до 19-ти юни. Общият размер на средствата е 23 925 лв.


Планираните дейности са свързани с приготвяне и доставка на топъл обяд по домовете на лица с ниски доходи под линията на бедност, които са поставени под карантина или са с трайни увреждания, или са на възраст над 65 години и живеят сами и нямат близки. Храната се приготвя от квалифициран персонал при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и необходимите противоепидемични мерки и отговаря на критериите за балансирано хранене.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна