Днес се сбогуваме с Жоро
Георги Александров бе намерен удавен в близост до авариралата тръба с фекални води във Варненското езеро
Публикувана: 24 May 2020 | 8:30

От 10:10 часа днес в гробищен парк - "Кантар" (новото аспаруховско гробище) ще бъде погребението на открития мъртъв журналист Георги Александров. "Елате да му кажем последно "Сбогом", призовава сестра му Мартина в социалната мрежа Фейсбук.

 

Варненският журналист бе открит мъртъв след 17 часа следобед на 22 май.Тялото му е намерено в района на скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро.

 

По случая е започнала прокурорска проверка. Според непотвърдена информация, публикувана в различни медии, причина за смъртта е удавяне, а близо до мястото, където е намерено тялото са открити лаптоп и фотоапарат.

 

Липсва официална информация по случая.

 

Преди няколко дни Александров е водил чат във Фейсбук с общинската съветничка от Демократична България Стела Николова. От него става ясно, че той се е занимавал с темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро, като е търсил потвърждение за евентуални спекулации с информацията за последвалото замърсяване на езерото и залива.

 

В профила си в социалната мрежа Николова написа: "Онзи ден обсъждахме проблема с езерото с Георги Александров. Той не бе съгласен с някои мои тези. Явно е решил да провери на място. (…) Шокиращата новина за неговата кончина разбрах преди малко. Да почива в мир!".


Александров е дългогодишен журналист работил в Дарик радио, "Топ новини", ТВ "Черно море", бил е кореспондент на Би Ти Ви и Нова телевизия. Последното работното му работно място беше сайтът "Девня древна и модерна", преди това бе PR на Община Девня.


Според запознати с битието на Александров от последните дни информацията е следната: "Обективна обстановка: сряда, 20:00 - 20:30 в бар в централната част на Варна влиза Жоро. Има частно парти. Добре посрещнат е - има приятелски отношения със собствениците. Пие се. Мъжката и яко - той така си пиеше. Настроението е отлично, без конфликти - рядко е така при Жоро... Изпращат го до тях към 00:30 сряда срещу четвртък - щото едва ходи. Майка му възприема прибирането, заспива. После той изчезва - излязъл е, незнайно накъде, незнайно с каквп и за какво. Но с лаптопа си... Жоро си имаше информация, лична... И не само на лаптопа. Като говорим за лично - лично, собственоръчно, преди три години, го свалих от перилата на Аспаруховия мост. Майка му помни, сестра му знае... Оставете ги на мира. Него също. П.П. Никой, ама никой не знае какво точно е станало. Всичко, което трябва да бъде гледано, го гледам. Изгубих приятел, и искам да знам как", това написа в профила си във Фейсбук известният варненски разследващ журналист Орлин Филиповски, който работи за "БЛИЦ".

 

"Жоро беше труден. Беше конфликтен. Но беше личност. И не заслужава да бъде употребяван в нечии "фекални войни", написа във фейсбук Наталия Господинова, която му беше редактор в "Дарик".

 

Всеки познавал Георги Александров, със сигурност не е бил равнодушен към него. Жоро бе ярък, изключително ерудиран и работеше с голяма страст. Сбогом, Жорка! Бог да те прости и дано душата ти намери покой!

 

Слав Велев

Коментари ( 0 )