Автобуси с по двама пътуват от София до Варна
И превозвачите чакат помощ от държавата
Публикувана: 28 May 2020 | 11:56
Снимка: Черно море АРХИВ

„В момента в автобуса ни до Варна има двама пътници. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и социална услуга, която няма как да прекратим”. Това заяви пред “Нова телевизия” Георги Атанасов, управител на фирма превозвач.

 

Въпреки това трябва да изпълнявам графиците на всички линии заради сключените с общините договори, доабви той.

 

Атанасов заяви, че превозвачите изпълняват всички договори, подписани с общините. От бранша обаче трупат огромни загуби. „Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати”, заяви Атанасов.

 

Директорът на столичната централна автогара Иван Мирославов обясни, че преди извънредното положение всеки ден са тръгвали около 250 автобуса, а по време на извънредното положение – 17 до 20. Работата постепенно се възстановява и в момента всеки ден от столичната централна автогара тръгват по около 140 автобуса.

 

Вече са рестартирани и някои от курсовете до чужбина – например до Гърция. За сигурността на пътниците в купетата на автобусите са монтирани допълнителни филтри, които пречистват въздуха, осигурени са дезинфектанти, рейсовете се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пътниците задължително са с маски.

Коментари ( 0 )