IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:51 | 28 май 2020
Обновен: 20:46 | 17 април 2024

Оставиха под домашен арест обвинения за екшъна в „Гетсби“

19-годишният Кристиян Тодоров и 37-годишният Галин Мирчев са обвинени за опита за убийство на охранител във варненската дискотека

По материала работи: Слав Велев
Кристиян Тодоров

Варненският окръжен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на 19-годишния Кристиян Тодоров от „домашен арест“ в по-лека. Той и 37-годишния Галин Мирчев са обвинени за опита за убийство на охранител във варненска дискотека, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган, предаде dnews.bg

 

Престъплението беше извършено на 28 януари 2018 г. около 02:10 след полунощ. Тогава 36-годишният охранител на дискотека „Гетсби“ Армен беше намушкан над 10 пъти с нож, след като се опитал да разтърве младежи, предизвикали скандал в нощния клуб. Само адекватната намеса на лекарите спаси живота на бодигарда, след като един от ударите с нож попада в областта на сърцето му. Обвинението сочи като пряк извършител на престъплението Галин М., който нанасял ударите с нож, докато Кристиян държал охранителя. 

 

Обвинителният акт беше внесен в съда през септември 2018 г. През август следващата година се наложи делото да тръгне от самото начало, след отвод на съдебния състав. Тогава защитата на подсъдимия Кристиян изрази съмнение в безпристрастността и непредубедеността на съдиите и прокурора по делото. 

 

Днес пред съда защитата на Кристиян посочи, че има няколко нови обстоятелства, заради които се иска преразглеждане на определената мярка за неотклонение „домашен арест“. Посочено беше, че от задържането на подсъдимия са изминали почти 2 години и 4 месеца, което надхвърляло разумния срок за ограничаване на свободното придвижване. Според адвоката на 19-годишния младеж, големият период прекаран в изолация прави изключително трудна адаптацията му в обществото и нанася поражения върху психиката му. Освен това пред съда бяха представени документи, доказващи желанието на Кристиян да завърши средното си образование. 

 

Позицията на държавното обвинение беше, че молбата на подсъдимия е неоснователна, тъй като няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на определената мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-лека. От прокуратурата посочиха, че не би трябвало да е проблем завършването на образованието да стане дистанционно, както и полагането на изпити. Представителят на Окръжна прокуратура – Варна припомни, че Кристиян Т. е подсъдим за тежко умишлено престъпление и има три влезли в сила присъди, както и още три висящи производства срещу него. 

 

Петчленният състав на Варненския окръжен съд като взе предвид становищата на страните прецени, че на са налице нови обстоятелства, които да налагат преразглеждане на определената мярка за неотклонение „домашен арест“. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, началният етап на съдебното следствие, както и личността на подсъдимия, съдът прецени че към момента определената мярка за неотклонение „домашен арест“ се явява най- адекватна и отказа изменението й в по-лека. 

 

 

Коментари

Новини Варна