ВВМУ и Бургаската морска гимназия с обща програма за иновативно учене
Двете учебни заведения подписаха договор за съвместна дейност в областта на морските науки
Публикувана: 28 May 2020 | 17:00
Снимка: Община Бургас

Професионалната гимназия по корабоплаване и рибарство "Свети Никола" - Бургас и Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" - Варна ще си сътрудничат в образователния процес, съобщи радио Бургас.

 

Двете учебни заведения подписаха договор за съвместна дейност в областта на морските науки

.

Събитието се състоя в кабинета на кмета Димитър Николов. На него присъстваха началникът на ВВМУ "Никола Вапцаров" флотилен адмирал проф. Боян Медникаров,  зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на "Морска администрация" - Бургас капитан Живко Петров, директорът на Професионалната гимназия по морско корабоплаване Христина Жабова.

 

Висшето военноморско училище ще оказва съдействие на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и рибарство в реализирането на програмата ѝ като иновативно училище.

 

Двете учебни заведения ще извършват обмен на педагогическа информация и ще осъществяват съвместни разработки в общи изследователски дейности. Сътрудничество ще се осъществява и в учебната дейност чрез обмен на преподаватели, научни сътрудници и други специалисти за запознаване с образователната система, четене на лекции, подпомагане в провеждането на специализирани курсове за професионална квалификация съгласно Конвенция STCW 78 и други.

 

Договорено е още провеждането на практически занятия в реална среда, обучение чрез тренажори и симулатори.

 

ВВМУ предостави на бургаската гимназия безвъзмездно специализирана лодка, която ще бъде използвана в учебната дейност.

Коментари ( 0 )