IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
11:01 | 29 май 2020
Обновен: 21:13 | 27 март 2024

Празникът на рециклирането ще бъде на 6 юни във Варна

Кампания за предаване на пластмасови капачки бе отложена заради пандемията от коронавирус

По материала работи: Слав Велев
Празникът на рециклирането ще бъде на 6 юни във Варна

Ясна е вече датата, на която ще можем да предаем събраните през годината пластмасови капачки във Варна. Инициативата с благотворителна цел, организирана от Сдружение „Аз вярвам и помагам“, ще се състои следващата събота (6 юни) от 9 ч. пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ в града. Това съобщи председателят на Сдружението „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов. „Капачки предаваш, животи спасяваш и заедно всички планетата пазим!“ – с този призив и тази година организаторите провеждат голямото събитие, което беше отложено заради пандемията от коронавирус през пролетта.

 

„Организирахме първата кампания за събиране на капачки в помощ на недоносените бебета. В момента това се проявява като манталитет и поведение в цяла България, което само по себе си показва, че инициативата обединява от малки до големи, хора от различни прослойки. Със сигурност ще се постараем за нови рекорди чрез предаването на по-голямо количество капачки“, коментира Владислав Николов, в социалната мрежа Фейсбук.

 

Той припомни, че на последното събитие през септември 2019 г. е събрано най-голямо количество капачки за рециклиране досега – 27 тона.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна