IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:42 | 1 юни 2020
Обновен: 08:23 | 26 март 2024

Опасни аквапланинги на новото кръгово във Варна (СНИМКА)

3,7 млн. лв. бяха изхарчени за поредната елипса на бул. "Левски"

По материала работи: Слав Велев
Опасни аквапланинги на новото кръгово във Варна (СНИМКА)

Новото кръгово в края на бул. "Левски", ул. "Девня" и ул. "Героги Пеячевич" в района на варненския квартал "Максуда" не издържа теста на първия по-сериозен дъжд. 

Снимка: Фейсбук, Забелязано във Варна

 

След първият по сериозен дъжд, който се изсипа вчера следобед във Варна по новото съоръжение се образуваха опасни аквапланинги. Проблемът с отводняването на новия бул. "Левски" е сериозно. Подобни проблеми има на кръговото на бул. "Владислав Варненчик" в района на автогарата, на други места водата се излива директно на пътното платно, като водопад.

 

Строителството на новото кръстовище под ромската махала „Максуда“ стартира през август миналата година. Стойността на проекта е 3,7 млн. лв. Съоръжението представлява елипса с обща дължина 359 метра, с по 3 ленти за движение с ширина 3.50 м.

 

В проекта е включено и изграждането на нов облицован открит канал с дължина от 95 м между двете съоръжения, нови тротоари, прочистване, възстановяване и ремонт на всички отводнителни съоръжения, улични оттоци, ревизионни шахти и дъждовна канализация.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна