Опасни аквапланинги на новото кръгово във Варна (СНИМКА)
3,7 млн. лв. бяха изхарчени за поредната елипса на бул. "Левски"
Публикувана: 1 Jun 2020 | 8:42

Новото кръгово в края на бул. "Левски", ул. "Девня" и ул. "Героги Пеячевич" в района на варненския квартал "Максуда" не издържа теста на първия по-сериозен дъжд. 

Снимка: Фейсбук, Забелязано във Варна

 

След първият по сериозен дъжд, който се изсипа вчера следобед във Варна по новото съоръжение се образуваха опасни аквапланинги. Проблемът с отводняването на новия бул. "Левски" е сериозно. Подобни проблеми има на кръговото на бул. "Владислав Варненчик" в района на автогарата, на други места водата се излива директно на пътното платно, като водопад.

 

Строителството на новото кръстовище под ромската махала „Максуда“ стартира през август миналата година. Стойността на проекта е 3,7 млн. лв. Съоръжението представлява елипса с обща дължина 359 метра, с по 3 ленти за движение с ширина 3.50 м.

 

В проекта е включено и изграждането на нов облицован открит канал с дължина от 95 м между двете съоръжения, нови тротоари, прочистване, възстановяване и ремонт на всички отводнителни съоръжения, улични оттоци, ревизионни шахти и дъждовна канализация.

 

Черно море

Коментари ( 0 )