IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
08:02 | 1 юни 2020
Обновен: 09:37 | 15 април 2024

Зам.-министърът Красимир Живков остава в ареста

Името на новия министър ще стане ясно днес

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, предаде "Дарик".

 

Спецсъдът гледа мерките на шестима от обвиняемите за аферата с боклука. Той реши да постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” освен за Живков и Бобоков и за Габриел Савов, както и за Николай Миховски и Айгюн Еминов, а “домашен арест” за Васил Богданов.

 

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, а 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка – „задържане под стража”. Спрямо 2-ма прокуратурата поиска домашен арест. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

 

По-рано вчера стана ясно, че 66 тома материали по делото с боклука са предоставени на съда. По време на заседанието зам.-министърът Красимир Живков заяви, че е работил за опазване на околната среда и здравето на хората. „С ръка на сърцето искам да кажа, че аз не познавам тези хора от групата, към която ме причисляват”, заяви още той.

 

В неделния ден премиерът Бойко Борисов вече каза, че Красимир Живков ще бъде отстранен от длъжност още днес сутринта.

Коментари

Новини Варна