Зов за помощ от Провадия: Да помогнем Мони
Симона е нашето слънчице, смелият ни боец и герой, споделя майка й Стела
Публикувана: 21 Jun 2020 | 10:53

Зов за помощ дойде от Провадия: "Да помогнем на Симона Парушева - Мони и семейството й в мечтата им тя да има щастливо детство и достоен живот", пишат отганизаторите на поредната благотворителна инициатива, организирана в помощ на дете в нужда у нас.

 

"Мони е нашето слънчице, смелият ни боец и герой!", споделя майка й Стела.

 

А това е нашата история:

 

Забременях с близнаци, като и двата плода се развиваха добре, въпреки че бяха еднояйчни и деляха една плацента! Докато един ден, по време на преглед, докторите не можаха да чуят сърдечните тонове на едно от близначетата и се наложи да предизвикат раждането, за да спасят другото ми детенце.

И така, в 34 гестационна седмица се роди тя – Симона, с тегло 2100 грама.

Чух нейния плач, но не и плача на сестричката ѝ! В този момент се оказа, че другото ми детенце е починало вътреутробно от пет дни! Следващите дни бяха съкрушително тежки. На третия ден от раждането, при направена ТФЕ се установи, че Мони има кисти в мозъка и ще е под постоянно лекарско наблюдение.

След двуседмичен престой в неонатологията я преместиха в отделение за недоносени до достигане на нужните килограми, за да я изпишат. Веднага след това последваха прегледи при неонатолог, невролог, кардиолог и офталмолог.

На годинка и четири месеца ѝ бе поставена и диагнозата детска церебрална парализа (спастична квадрипареза).

От раждането си до днес с нея работи кинезитерапевт, за да не изостава двигателно. Правят ѝ се и масажи за отпускане на мускулатурата.

Решихме да посетим и специализирания център за рехабилитация Рибем в Турция. За двуседмичния ни престой там, с Мони работеха по два пъти на ден за укрепване и засилване на мускулите, правиха и специални упражнения за позициониране. Изработени бяха специални дневни шини, които да държат крачетата изправени, както и тератокс, който държи тялото изправено и стабилно.

Специалистите в Рибем ни изготвиха ежемесечна оферта за следващите курсове рехабилитация – за 26 сеанса месечно са необходими 2,080€!

Ако имаме възможност да посещаваме центъра всеки месец, Мони ще постигне добри резултати, задържайки се на крачетата си за по-дълго и ще може да стои самостоятелно!

Не знаем колко курсове рехабилитация ще са необходими, но със сигурност борбата на Мони няма да е лесна! Затова ви молим да подкрепите нашето слънчице. Тя не спира да ни радва всеки ден въпреки всички трудности, на които е подложена за нейната крехка възраст! Заедно можем да ѝ помогнем да има по-щастливо детство!

Всяко споделяне и дарение е крачка към по-добро бъдеще за Мони!

Благодаря ви!"

 

Линк към ХелпКарма в помощ на Мони

 

 

Банкова сметка:

 

Титуляр: Симона Бориславова Парушева

IBAN: BG95FINV91501317439903

Коментари ( 0 )