Осветиха нов параклис в село Калина
Митрополит Йоан лично отслужи водосвета в община Ген. Тошево
Публикувана: 22 Jun 2020 | 15:21

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети нов параклис в чест на „Св. Св. Константин и Елена“ в генералтошевското село Калина.

 

В съслужение с архиерея са били свещеник Петър Димитров, председател на църковното настоятелство при параклиса и митрополитският дякон Любомир Георгиев. Множество жители взеха молитвено участие в празничния ден, съобщиха от общината в Генрал Тошево.

 

Сред официалните лица, които присъстваха на богослужението бяха  кметът  на община Генерал Тошево Валентин Димитров, зам.-кметът Румен Мунтянов, както и Деян Иванов, кметски наместник на село Калина.

 

Кметът на община Генерал Тошево подари три книги на митрополит Йоан, посветени на три годишнини, които се навършват през тази година, а именно - 60 години от обявяването на град Генерал Тошево за град, 80 години от Крайовската спогодба и 140 години от рождението на Йордан Йовков, учителствал в общината в продължение на години. 

 

Кметът подари и икона за храма с лика на Божията Майка с благопожелание Света Богородица да закриля селото.

 

От своя страна председателят на храма изрази своята благодарност на всички за доброто дело, постигнато с общите усилия на мнозина и прикани присъстващите да си вземат за благословение от приготвения благодарствен дар.

 

Черно море  

Коментари ( 0 )