IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:27 | 30 юни 2020
Обновен: 02:47 | 21 април 2024

Румънски полицаи и това лято ще патрулират по морските курорти у нас

Това стана ясно след работна среща във Варна

По материала работи: Слав Велев
Снимка: МВР

През лято 2020 по българското Черноморие, съвместно със своите колеги, ще партулират общо 12 служители на румънската и полиция. Това стана ясно от работна среща на тема „Охрана на обществения ред през Лято 2020” с участието на представители на органите на реда в Румъния, на която бе домакин директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов.

 

От румънска страна гости бяха заместник – директорът на дирекция „Обществен ред” при румънското министрество на вътрешните работи - главен полицейски комисар Иван Кристиан, и главен полицейски комисар Дорел Керча – главен специалист в същата дирекция, както и Александру Йоргулеску – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния за България. Участие в разговорите по темата за летния сезон на 2020 година взеха и началниците на отдели „Охранителна полиция” във Варна, Бургас и Добрич.
 

Основната тема на срещата беше охраната на обществения ред в курортите по българското Черноморие в условията на извънредната епидемична обстановка във връзка с корона – вирус инфекцията. Като акцент се открои общия стремеж към опазване живота и здравето на гражданите с оглед спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, както и недопускане на противообществени прояви през туристическия сезон, както от местни жители, така и от гости на Черноморието.
Доброто взаимодействие между България и Румъния по направлението „Обществен ред и сигурност” за поредна година гарантира спокойствие на румънските туристи и дава възможност за развитие на още повече добри практики в сътрудничеството между двете страни.

 

Черно море


 

Коментари

Новини Варна